Peeling en Resurfacing

Wat doet een peeling?Verschil peeling versus resurfacingWaarom Best Skin Solutions peelingsDe peelings van Best Skin SolutionsWerkstoffen van een peelingPeeling & huidverjonging | anti-agingWat kan wel/niet na een peelingRoodheid verminderen met peelingsPigment verminderen met peelingsAcne behandelen met peelings

Wat doet een Peeling of Resurfacing?

Met een peeling vernieuw je de huid. Een peeling verwijdert oude oppervlakkige huidcellen en verbetert nieuwe jonge huidcellen van binnen uit waarmee de huid er zichtbaar gezonder uit gaat zien. We kunnen problemen zoals huidveroudering, pigmentvlekken, acne en chronische roodheid snel en doeltreffend behandelen. Door de intensiteit van een peeling te optimaliseren kunnen we jouw huid vernieuwen.

Het grote voordeel van de peelings waar Best Skin Solutions mee werkt, is dat de huid zelfs tot in de lederhuid wordt behandeld. We bewerkstelligen een structurele verandering in tegenstelling tot veel andere cosmetische behandelingen en producten die verkrijgbaar zijn op de markt. Voor de peelende behandelingen werken we met Nimue, PCA en pHformula. In kuurverband kunnen we de intensiteit geleidelijk van mild naar strong verhogen. Een peeling bevat verschillende soorten zuren zoals pyruvic, amandelzuur, retinol, vitamine A, glycolzuur, salicylzuur, arbutin, melkzuur en citroenzuur.

De behandelingen van pHformula, Nimue en PCA skin zijn wetenschappelijk ontwikkeld in de beste laboratoria met als doel om op een milde manier de huid te vernieuwen, verstrakken, liften en te collageen aanmaak stimuleren. Met de peelings van pHformula, Nimue en PCA skin worden diverse huidproblemen effectief behandeld. De behandelingen die worden uitgevoerd door Best Skin Solutions behalen het maximale effect door thuis dagelijks één van de huidverbeteringsproducten van pHformula, Nimue of PCA skin te gebruiken.

Peeling en Resurfacing

Wat is het verschil tussen een Peeling en Resurfacing?

Vaak krijgen we de vraag wat het verschil is tussen een peeling en resurfacing. Deze vraag is heel makkelijk te beantwoorden, omdat een resurfacing ook een peeling is. Een resurfacing is een specifieke peeling die niet alleen de huid vernieuwt, maar ook werkstoffen op celniveau weet te voeden. Dit zorgt ervoor dat tijdens een resurfacing peptiden, vitaminen, anti-oxidanten en andere probleemoplossers in de huid worden gebracht. Deze actieve ingrediënten triggeren de nieuwe cellen om zich te herstructureren en beter te functioneren dan de zojuist gepeelde cellen.

Waarom een peeling bij Best Skin Solutions?

Best Skin Solutions heeft 25 jaar ervaring met peelings. Destijds opereerden we onder de naam schoonheidssalon Patrizia Bos, waarbij we tot de pioniers van Nederland hoorden toen deze nieuwe techniek beschikbaar kwam. Inge de Best, eigenaar van Best Skin Solutions, heeft in die jaren altijd als huidspecialist en bedrijfsleider gewerkt bij Patrizia Bos. Zij heeft inmiddels ruim 25 jaar ervaring met peelings. Het is bekend dat je 10.000 uur moet investeren om ergens meester in te worden. Die uren heeft Inge ruimschoots gemaakt en is zodoende een echte specialist in peelings. Met haar kennis en expertise traint ze haar eigen medewerkers in samenwerking met het trainingscentrum van Dermaesthetics. Het grote voordeel van de peelings waar Best Skin Solutions mee werkt, is dat de huid zelfs tot in de lederhuid wordt behandeld. Op termijn zal een structurele verandering bewerkstelligd worden, in tegenstelling tot veel andere cosmetische behandelingen.

Met welke peelings werkt Best Skin Solutions?

Voor de peelende behandelingen werken we met Nimue, PCA en pHformula. In kuurverband kunnen we de intensiteit van de werkstoffen geleidelijk aan verhogen, doordat jouw huid in een betere conditie komt en meer kan verdragen. De behandelingen van pHformula, Nimue en PCA skin zijn wetenschappelijk ontwikkeld in de beste laboratoria met als doel om op een milde manier de huid te vernieuwen, verstrakken, liften en collageen aanmaak stimuleren. Met de peelings van pHformula, Nimue en PCA skin worden diverse huidproblemen effectief behandeld. De behandelingen die we in onze salon uitvoeren krijgen het maximale effect door thuis dagelijks één van onze  huidverbeteringsproducten van pHformula, Nimue of PCA skin te gebruiken.

Welke werkstoffen bevat een peeling?

Een peeling bevat verschillende soorten zuren zoals pyruvic, amandelzuur, retinol, vitamine A, glycolzuur, salicylzuur, arbutin, melkzuur en citroenzuur. Milde zuren zoals glycolzuur maken je huid gladder, citroenzuur verbetert de structuur en melkzuur zorgt voor een juiste balans tussen vocht en vet in de huid. Huidverjongende zuren zoals pyruviczuur werken op de rimpeldiepte en maken fijne lijntjes gladder. Amandelzuur wordt ook bij huidverjonging ingezet om pigmentatie in de huid te remmen. Retinol wordt in de huid omgezet tot vitamine A en wordt voor elk huidprobleem ingezet.

Een tekort aan retinol in de huid kan leiden tot roodheid, vandaar dat retinol voor de gevoelige en rode huid gebruikt wordt in een peeling. De concentratie retinol in combinaties met verschillende werkstoffen zoals antioxidanten, vitamines en peptiden maken het verschil voor welk huidprobleem het geschikt is. Vitamine A zorgt voor huidvernieuwing in de basaalcellenlaag en stimuleert de aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur in de lederhuid. Retinol is een alleskunner en geeft resultaten zoals meer volume, minder roodheid, egale huidteint, porie verfijnend, structuur verbeterend, acne littekens en vermindering van rimpel diepte.

Hoe zorgt een peeling voor huidverjonging en anti-aging?

Huidveroudering begint vanaf je vijfentwintigste levensjaar en wordt zichtbaar rond de 35 jaar. Rond je veertigste ga je zien wat je in je huid hebt geïnvesteerd. Je kan dit gaan merken doordat je elasticiteit en volume verlies waarneemt. Poriën kunnen grover worden, je huid ziet er valer uit en je voelt een vocht tekort. De fibroblastcellen die collageen, elastine en hyaluronzuur aanmaken geven spankracht, volume en hydratatie in de levende huidlagen. Naarmate we ouder worden neemt de activiteit van de fibroblastcellen af. Vandaar dat het zo belangrijk is om de fibroblastcellen te activeren en stimuleren.

Onze behandeltechnieken werken hier doelgericht op. Met de actieve en effectieve skin resurfacing van pHformula en Pca peelings kunnen we ervoor zorgen dat de typische tekenen van huidveroudering zoals photo-ageing (UV beschadiging), pigmentveranderingen, matte huid, oppervlakkige en diepe expressielijntjes aanzienlijk verminderen. Hierdoor ziet jouw huid er weer fris uit en behoudt je een gezonde huid.

Wat kan ik wel/niet doen na een peeling?

Het advies is om nooit onbeschermd de huid bloot te stellen aan de zon. Zorg dus altijd voor een goede zonnecrème met minimaal spf 30. Wanneer je recent een peeling hebt gehad, betekent het dat je extra op zonbescherming moet letten. Zeker wanneer je een intensieve peeling hebt gehad, moet je direct zonlicht mijden. Uiteraard krijg je van ons uitgebreid advies en een stappenplan voor de thuisproducten na afloop van een peeling, zodat je goed weet wat je wel en niet moet doen.

Roodheid verminderen met een Peeling

De moderne leefstijl is vaak de hoofdoorzaak van ontstekingsreacties, waardoor een gevoelige huid ontstaat. Tegenwoordig hebben 3 op de 4 mensen last van een verslechterde huidbarrièrefunctie. De intolerantie van de huid voor externe factoren (verslechterde luchtkwaliteit leefomgeving, stress en voeding) heeft de afgelopen jaren ontstekingsstoornissen van de huid sterk doen toenemen. Denk hierbij aan eczeem. Het gevolg is een overgevoelige huid die snel uit balans raakt, waardoor de huid vlekkerig, schilferig, vochtarm of zelfs vuurrood eruit kan zien.

Best Skin Solutions biedt behandelingen aan van Dr K Derma Health, pHformula en Nimue in combinatie met producten voor thuisgebruik waarmee dit huidprobleem kan worden verbeterd. Dit zijn cosmeceutische en medi-cosmeceutische producten die de weerstand van de huid verhogen. De actieve en effectieve samenstelling van werkstoffen reduceert roodheid en overgevoeligheid, doordat het immuunsysteem op celniveau wordt verbeterd. De dunne en kwetsbare huid wordt geleidelijk getransformeerd naar een huid met een sterke weerstandsbarrière. Op deze manier is een rosacea gevoelige huid ook goed te behandelen.

Pigment en Peelings

Wanneer je last hebt van (je eerste) pigmentvlekjes, heeft Best Skin Solutions de best beschikbare peeling in haar aanbod om deze pigmentvlekken letterlijk te laten verdwijnen. Een op maat afgestemde peeling of resurfacing normaliseert namelijk de pigmentcellen. Door zonschade die je hebt opgelopen in het verleden, kunnen pigmentcellen uit balans raken en hyperpigmentatie geven. Een krachtige combinatie van actieve ingrediënten stimuleert een gelijkmatige opname en geeft snel vermindering van hyperpigmentatie bij alle huidtypes. Hiervoor zetten we de behandelingen en thuisproducten in van pHformula en Meline skin.

pHformula M.E.L.A. resurfacing behandeling

De unieke pHformula powerclay die wordt toegepast in de M.E.L.A. resurfacing behandelingen is een krachtige behandeling tegen hyperpigmentatie waarbij ophoping van pigment in de epidermis wordt verminderd. Het vernietigt op effectieve wijze de activiteit van tyrosinase, terwijl de celdeling van de opperhuid wordt gestimuleerd waardoor bestaande pigmentophopingen zullen verdwijnen. Dankzij deze innovatieve en hoogst effectieve behandelmethode worden zonder risico zichtbare resultaten geboekt. Pigmentmasker behandeling om hyperpigmentatie zoals melasma, chloasma, hyperpigmentatie door UV, oppervlakkige melanine verstoringen, post inflammatoire hyperpigmentatie, zomersproeten, sproeten te kunnen behandelen in kuurverband elke 4 weken + resurfacing home-kit.

MeLine Skin pigmentbehandeling

Meline Skin is de eerste en enige productlijn gespecialiseerd in alle soorten pigmentvlekken. Deze unieke methode is ontwikkeld door Dr. Fernando Bouffard, een erkend specialist op het gebied van dermatologische producten en het behandelen van hyperpigmentatie. MeLine Skin is geschikt voor elk huidtype en pigmentsoort. De producten en behandelingen vereisen de nodige ervaring en kennis om het gewenste resultaat te bereiken. Onze huidspecialisten zijn opgeleid om deze revolutionaire behandelingen uit te voeren. Het grote verschil met bestaande pigmentbehandelingen is de diepere werking van de samengestelde werkstoffen waardoor ook pigmentvlekken in de diepere huidlaag kunnen worden behandeld. De zichtbaarheid van pigmentvlekken zoals melasma en zwangerschapsmasker kunnen met Meline Skin behandelingen tot 95% verdwijnen!

Acne behandelen met peelings

Acne kan op verschillende leeftijden ontstaan. Vaak ontstaat dit huidprobleem in de pubertijd maar acne kan zich ook pas op latere leeftijd manifesteren. Het is een veelvoorkomend huidprobleem waarbij de talgklieren verstopt en/of ontstoken raken. Er bestaan verschillende vormen van acne. De Propioni-bacterie is voor 90% verantwoordelijk voor het ontstaan van acne. Deze bacterie kan zich alleen maar vermeerderen in een zuurstofvrije omgeving. Een overproductie van talg houdt dode huidcellen vast en deze sluiten de huid af, waardoor het talg er niet uit kan.

Het gevolg van deze verstopping is dat er geen zuurstof in de huid kan komen. De Propioni-bacterie kan zich goed vermenigvuldigen met alle gevolgen van dien. Een andere oorzaak van acne kan ontstaan wanneer het hormoongehalte uit balans is. Door het stress hormoon cortisol wordt er meer talg geproduceerd. Deze overproductie aan talg geeft verstoppingen en ontstekingen.

Onze behandelingen richten zich vooral op het bestrijden van de Propioni-bacterie en het verdunnen en gladder maken van de hoornlaag. De actieve peeling solution dringt op een effectieve manier de poriën in en lost talg ophopingen op en bestrijdt bacteriële ontstekingen. Het heeft een sterk eiwitsplitsende werking om verhoorning bij een acne huid te verhelpen. De unieke combinatie van actieve werkstoffen in de peelings zijn speciaal ontwikkeld om de symptomen van acne te behandelen, zoals de overproductie van talg, comedonen, ontstekingen, verdikte huid en bacteriële ophopingen.

Best Skin Solutions biedt zowel peelings van PCA en Nimue aan als resurfacings van pHformula om te werken tegen de factoren die acne triggeren. Op deze manier kunnen we een huid met acne onder controle krijgen, de ontstekingen aanpakken en de diepte van littekens verminderen.